Događanje

Potpisan ugovor između HGK i EMZ

23.11.2016. Hrvatska gospodarska komora
U Hrvatskoj gospodarskoj komori potpisan ugovor za projekt „Obnovljena baština za pametan i održiv razvoj u hiperpovezanom svijetu“ koji je odobrilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

U srijedu 23. studenoga 2016. u Zagrebu je održano potpisivanje ugovora za sufinanciranje projekta obnove Etnografskog muzeja u Zagrebu i Hrvatske gospodarske komore za izradu projektne dokumentacije u vrijednosti od 6.094.000,00 kuna. Ugovor je potpisao ispred glavnog nositelja HGK, predsjednik Luka Burilović i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalec u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Vesne Kusin i ravnateljica partnerske ustanove EMZ Goranke Horjan. Na svečanosti potpisivanja bili su i predstavnici SAFU-a te gradskog Ureda za fondove EU. Održana je i konferencija za novinare na kojoj su prisutni pojasnili značaj i vrijednost ovog kompleksng projekta koji ima za cilj očuvati, zaštititi i promicati materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu te poduprijeti razvoj i raznolikost kulturnog i umjetničkog stvaralaštva kao doprinos kvaliteti života građana te prepoznatljivosti kulture grada Zagreba kao i povećati interes, znatiželju, sudjelovanje i uključivanje građana u kulturne aktivnost s mjerljivim rezultatima u gospodarstvu.

 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subotom: 10,00 - 14,00 sati
  Nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.