<>

Osnovne škole

Pušenje je out - izložba učeničkih radova

31.05.2015. - 28.06.2015. Etnografski muzej, Zagreb Izložbe Dim - priča o duhanu Događanja Krenuo je projekt - Pušenje je out
Povodom Svjetskog dana nepušenja, 31. svibnja 2015. u Etnografskom muzeju u Zagrebu otvorena je izložba Pušenje je out na kojoj su izloženi najbolji učenički radovi pristigli na natječaj u sklopu projekta Pušenje je out.

Na svečanosti otvorenja održana je interaktivna predstava Udruge Laboratorij zabave te su objavljeni pobjednici natječaja koji osvajaju izlet u Hrvatsko zagorje s posjetom Muzejima Hrvatskog zagorja. Prvo mjesto osvojila je OŠ "J. J. Strossmayera", drugo mjesto OŠ "Augusta Cesarca", a treće mjesto OŠ "Ljubljanica".


Projekt je nastao suradnjom Etnografskog muzeja, Gradskog ureda za zdravstvo, Gradskog ureda za prosvjetu, kulturu i sport te Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, u zajedničkom cilju poticanja kritičkog promišljanja učenika o štetnosti duhanskih proizvoda i donošenje ispravne odluke u životnoj dobi u kojoj su najosjetljiviji na društvene pritiske.

U projekt Pušenje je out uključeni su učenici šestih razreda osnovnih škola koji su kroz kreativno i kritičko stvaralaštvo, pokazali svoj stav o štetnosti duhanskog dima po ljudsko zdravlje i okoliš. Projekt Pušenje je out je realiziran u sklopu aktualne izložbe DIM- priča o duhanu.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 17,00 sati
  Subotom, nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.