Izložba

Glavom i bradom - razmisli i udomi!

31.08.2017. - 30.09.2017. Etnografski muzej, Zagreb Izložbe O životinjama i ljudima
Izložba fotografija
Glavom i bradom - razmisli i udomi!
31. kolovoza - 30. rujna 2017.
Program povodom Međunarodnog dana brada

U četvrtak, 31. kolovoza 2017., u 20 h.
Otvorenje izložbe „GLAVOM I BRADOM - razmisli i udomi!“


Oni su bradati, putuju u „čoporu“ i vole lutati. Njihov je moto: Ostaviti srce na cesti – da! Ostaviti psa na cesti – ne! Dođite u Etnografski muzej u četvrtak, 31. kolovoza u 20 h, pogledajte izložbu fotografija Svena Čustovića u sklopu kampanje Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba i MC Hollister „Zaustavi se i razmisli. Udomi!“ Poslušajte priče o udomljavanju, pitajte za savjet, razmijenite iskustva i razgledajte našu aktualnu izložbu „O životinjama i ljudima“. Neka vas „meka“ srca bradatih bajkera s Trešnjevke, potaknu da i Vi – glavom i bradom – postanete udomitelj. Događaj prati glazbena skupina Picksiebner i brijački tim The Barbers (Marko Stanzl i Sandra Zajec Cookie). Izložba ostaje otvorena do 30. rujna 2017.

U petak, 1. rujna 2017., u 11 h.
(S) najmlađima otkrivamo: Zašto životinje imaju brade i brkove?


Osim pasa i mačaka – naših najuobičajenijih ljubimaca, tu je još niz životinja koje imaju brade i/ili brkove. Čemu oni služe, zašto su im važni i zašto ih nipošto ne smijemo čupati, najmlađi posjetitelji (po, želji i oni stariji) saznat će na radionici koju će, u petak, 1. rujna, održati edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba. Prije radionce djeca će, pod prilagođenim vodstvom naše muzejske pedagoginje, otkriti koje se to bradate/brkate životinje kriju u izložbi „O životinjama i ljudima“, a kasnije će njihove brade i brkove i sama moći izraditi od papira. Predviđeno trajanje programa je 60 min, s početkom u 11 sati. Radionica je besplatna i namijenjena djeci u dobi od pet do deset godina.

U subotu, 2. rujna 2017., od 10-13 h.
Brijemo na udomljavanje!


Redovito češljanje, kupanje, šišanje – radnje su poznate svakom odgovornom skrbniku kućnih životinja. Jeste li znali da su u Zagrebu već 30-ih godina 20. stoljeća postojali saloni (trimeri) za uljepšavanje pasa? U subotu, 2. rujna 2017., dođite u Etnografski muzej i pridružite se vrlo posebnom obilježavanju Međunarodnog dana brada. Osim Barbersa, aktivirali smo i groomere i uredili naše dlakave prijatelje koji još čekaju svoje ljude i novi dom. Omastite im brk donacijom u hrani za pse i mačke i zaradite dvije ulaznice za izložbu „O životinjama i ljudima“. Svim udomiteljima, i onima koji će to tek postati, darujemo besplatno autorsko vodstvo kroz izložbu (u 11 h). U prvi pet- friendly muzej u Hrvatskoj dobrodošli su i vaši ljubimci.

Program realiziramo u suradnji sa Skloništem za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu, Zoološkim vrtom grada Zagreba, salonom za pse „Mambo“, brijačkim timom The Barbers i glazbenom skupinom Picksiebner.

Prijave za sudjelovanje u programu (radionica za djecu u petak/vodstvo za sadašnje i buduće udomitelje životinja u subotu): edukacija@emz.hr

Omasti mi brk!
Akcija prikupljanja potrebne mokre hrane i opreme za pse u azilu Dumovec (u zamjenu za dvije besplatne ulaznice na izložbu „O životinjama i ljudima“) traje do 30. rujna 2017.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 17,00 sati
  Subotom, nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.