<>

Događanje

Ravnateljica Etnografskog muzeja predala nagrade lauretima Europe Nostre u kategoriji obrazovanja i podizanja svijesti o čuvanju baštine

13.05.2017. - 16.05.2017. Turku
ČLANICA MEĐUNARODNOG ŽIRIJA ZA DODJELU EUROPSKIH NAGRADA U PODRUČJU BAŠTINE GORANKA HORJAN IZNIMNO JE ZADOVOLJNA USPJESIMA HRVATSKIH KANDIDATA U 2017. GODINI

Goranka Horjan, ravnateljica EMZ, kao predsjednica žirija Europe Nostre za programe edukacije i promicanja baštine vodila je ocjenjivanje projekata od prijava pa sve do dodjele nagrada kao jedina članica međunarodnih žirija iz Republike Hrvatske. U 2017. ocijenjeno je preko 70 prijavljenih projekata u gore navedenoj kategoriji i izrađen prijedlog za nagrade. UNESCO lokalitet Stari Grad s projektom revitalizacije starih sorti u kulturnom krajoliku dobio je Specijalno priznanje za 2017. za promicanje svijesti o baštini.

Izvrstan kandidat RH u kategoriji 1 koji ocjenjuje projekte u području konzervacija bila je obnova drvene crkve Sv. Martina u Brodu kraj Siska. „Najveće zadovoljstvo svakako je GRAND PRIX-a u kategoriji predana služba koji je dodijeljen našem dragom kolegi, dugogodišnjem ravnatelju Hrvatskog restauratorskog zavoda, Ferdinandu Mederu.“ istaknula je Horjan.

Na godišnjem baštinskom kongresu u gradu Turku u Finskoj od 13. – 16. svibnja 2017. u organizaciji Europe Nostre kojoj je Predsjednik ugledni glazbeni umjetnik Placido Domingo, Goranka Horjan moderirala je popodnevnu sesiju Sajma izvrsnosti na kojemu su predstavljeni nagrađeni projekti iz 3 kategorije. Sama svečana dodjela nagrada i GRAND PRIX-ja u pojedinim kategorijama održana je u crkvi sv. Mihovila uz nazočnosti EU povjerenika T. Navracsics.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T +385 (0)1 4826 220
  F +385 (0)1 4880 320
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subota - nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Vikendom moguć posjet s kućnim ljubimcima, uz obavezno poštivanje bontona.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.