<>

Događanje

Etnografski muzej i UNPAH surađuju u promociji školskog turizma

01.10.2015. Etnografski muzej, Zagreb Događanja Konferencija za medije - Projekt kvalitetnog umrežavanja turističke i baštinske ponude
Između Etnografskog muzeja u Zagrebu i Udruge nezavisnih putničkih agenata danas je potpisan Sporazum o suradnji koji su potpisali Goranka Horjan, ravnateljica Muzeja i Zlatko Kukec, predsjednik UNPAH-a, s ciljem poticanja zajedničkih inicijativa, projekata te jače promocije školskog turizma.

Ova je inicijativa dio projekta „Kulturni, kreativni i urbani turizam u razvoju DMK“ koji UNPAH provodi uz potporu Ministarstva turizma te u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, turističkim zajednicama gradova, VPŠ Libertas, fotografom Markom Vrdoljakom te gospodarskim subjektima, hotelima i dionicima destinacija. Projekt obuhvaća edukativne radionice u okviru kojih je sadržaj podijeljen u tematske module: Urbani turizam - potencijal urbanih hrvatskih destinacija za razvoj DMK i proizvoda kulturnog i kreativnog turizma; Kreativni turizam - razvoj potencijala DMK u korištenju proizvoda kreativnog turizma; Foto turizam - kako pripremiti destinaciju za foto turizam i kreirati foto turističke proizvode; Edukativni i omladinski turizam i razvoj DMK.

Cilj projekta je jačanje ljudskih potencijala u kreativnom, kulturnom i urbanom turizmu, kroz razvoj destinacija i destinacijskih menadžment kompanija. Jedan od važnih zadataka projekta je umrežavanje i uključivanje baštinskih institucija, muzeja u ponudu destinacijskih turističkih paketa.

Ravnateljica Goranka Horjan istaknula je da prostora za širu suradnju s turističkim agencijama ima još dosta te da je Etnografski muzej svojim aktivnostima otvoren i za turističke posjetitelje. U muzeju je otvorena nova suvenirnica te predstavljen i "Pet friendly muzejski program", po čemu je ovo prvi hrvatski muzej otvoren posjetiteljima koji dolaze s kućnim ljubimcima.

Istaknuto je da projekt promovira ciljanu i sustavnu suradnju destinacijskih dionika, posebice baštinskih institucija, s kreatorima turističke ponude - putničkim agencijama, što je od posebne važnosti u edukativnom turizmu. Tradicijska baština predstavlja izuzetno inspirativan i nedovoljno iskorišten resurs školskog turizma, a upravo je suradnja s putničkim agencijama način da se tradicijska baština približi korisnicima.

***
Preuzeto sa stranica: Ministarstva turizma.
 • galerija

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subotom: 10,00 - 14,00 sati
  Nedjeljom, ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.