Obiteljski programi

SWING priča

05.10.2016. Etnografski muzej, Zagreb
Etnografski muzej i Back to Swing Zagreb s ponosom vas pozivaju na predavanje "SWING PRIČA" koje će se održati u srijedu, 5. listopada 2016., s početkom u 17 sati,
u Etnografskom muzeju,
Trg Mažuranića 14.

Početkom prošlog stoljeća turbulentno razdoblje svjetske povijesti iznjedrilo je mnoge stvari koje su nepovratno utjecale na svijet u kojem živimo danas.

Tehnologija, običaji, jezik, moda i gotovo svaki najsitniji aspekt postojanja prošao je nevjerojatnu metamorfozu, koja je na svoj način ostavila trag i u modernom dobu.
Iako danas živimo u drugačijem svijetu, mnogi od nas čeznu za prošlim vremenima koja, unatoč svojim nedostacima, prikazuju jednu optimističnu paradigmu koju je izuzetno lako zavoljeti.
U tom periodu istaknulo se jedno veliko razdoblje koje je ostavilo trag na glazbi i plesu, a neposredno je utjecalo i na društvene paradigme.

Bilo je to razdoblje oko 30ih godina prošloga stoljeća koje je pokrenulo jednu malu revoluciju, ostavivši trag u mnogim aspektima tadašnjeg društva, a nazvano je SWING ERA po glazbi koja je vladala tim periodom.

Unatoč svemu, to je razdoblje pokrenulo nevjerojatan optimizam koji je odzvanjao još godinama nakon tog doba. No, priča tu ne staje jer je sve više entuzijasta koji dan danas putem ove glazbe i kulturoloških segmenata stvaraju male zajednice u kojima sreća i smijeh nikada ne staju.

Ako ste imalo znatiželjni o tome kako je sve glazba utjecala na to doba i koje je sve kotačiće egzistencije pokrenula (a koji se i dan danas okreću!), pridružite nam se na predavanju Maria Švigira, jednog od istaknutijih članova udruge Back to Swing.

ULAZ BESPLATAN!
  • galerija

    Kontakt

    Etnografski muzej
    Trg Mažuranića 14
    10000 Zagreb

    T+385 (0)1 4826 220
    E emz@emz.hr

    Radno vrijeme

    Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
    Subota - nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
    Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

    Vikendom moguć posjet s kućnim ljubimcima, uz obavezno poštivanje bontona.

    Ulaznice

    CIJENA ULAZNICE

    Odrasli individualno: 20 kuna
    Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
    Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
    Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
    10 kuna
    Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
    40 kuna

    GRATIS ULAZNICE

    Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
    studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

    Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

    Radionice

    Radionice iz redovne ponude:
    Djeca: 15 kuna
    Odrasli: 25 kuna
    Obiteljska: 40 kuna

    Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

    Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

    Stručna vodstva

    Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

    Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
    Na engleskom jeziku: 150 kuna

    Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

    Pristup

    Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.