Događanje

U muzejskom hladu II

20.07.2021. - 23.07.2021. Etnografski muzej, Zagreb
Dragi roditelji, draga djeco,

Pozivamo vas u novu avanturu u Etnografskom muzeju! Pripremili smo novi ciklus radionica za školarce ''U muzejskom hladu II'' od 20. do 23. srpnja 2021. Tijekom četiri dana istraživat ćemo koje se tajne kriju u izložbama ''Igračke - djetinjstvo zauvijek" i "Igrom oko svijeta" i stalnom postavu družiti se, učiti na zabavan način, izrađivati maštovite predmete u radionicama i naravno igrati se.

Razgovarat ćemo o djetinjstvu i igračkama nekada i danas te potražiti u izložbi igračke koje su roditelji i djeca sami izrađivali. Po uzoru na izložene lutkice, u radionici ćemo izraditi krpenu lutkicu od žutice. Drvene tradicijske igračke predstavit će nam sam majstor Zvonimir Majdak koji ih izrađuje. Vidjet ćemo postupak izrade igračke drvene tamburice, oslikati je i zajedno s majstorom dovršiti igračku. U izložbi "Igrom oko svijeta" u kojoj su predstavljene igračke iz Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije, posebnu pažnju posvetit ćemo lutkama litjoko iz Brazila. Svatko će izraditi svoju keramičku lutku, naučit ćemo igrati društvenu igru mankalu koja potječe iz Afrike, a za kraj ćemo izraditi neobični instrument iz Australije - didgeridoo.

Četverodnevni ljetni kamp ''U muzejskom hladu II'' održat će se od 20. do 23. srpnja 2021., svaki dan od 11 do 13 sati, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U programu mogu sudjelovati svi kreativci u dobi od 7 do 12 godina, a cijena iznosi 100 kn po djetetu za cijeli četverodnevni program (uključene ulaznice u muzej, vodstva kroz izložbe, sav potreban materijal za radionice te osvježenja u pauzama).

Broj sudionika je ograničen, a prijave obavezne na edukacijaemz@gmail.com.

  Kontakt

  Etnografski muzej
  Trg Mažuranića 14
  10000 Zagreb

  T+385 (0)1 4826 220
  E emz@emz.hr

  Radno vrijeme

  Od 24. srpnja do 21. rujna 2021. godine:
  Utorak - petak: 10,00 - 18,00 sati
  Subota: 10,00 - 13,00 sati
  Nedjelja: 10,00 - 13,00 sati
  Ponedjeljkom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren za posjetitelje.

  Ulaznice

  CIJENA ULAZNICE

  Odrasli individualno: 20 kuna
  Odrasli grupno (min. 15 osoba): 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici individualno: 15 kuna
  Učenici, studenti, umirovljenici grupno (min. 15 osoba):
  10 kuna
  Obiteljska ulaznica (roditelji s djecom):
  40 kuna

  GRATIS ULAZNICE

  Djeca do pet godina starosti; članovi Hrvatskog etnološkog društva, Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ICOM-a;
  studenti etnologije i kulturne antropologije (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru), studenti Tehnološko-tekstilnog fakulteta; učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna; društveno osjetljive skupine (pacijenti psihijatrijskih klinika, osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju, osobe s intelektualnim poteškoćama); hrvatski branitelji; nezaposleni državljani Republike Hrvatske; novinari.

  Etnografski muzej zadržava pravo zahtjeva za predočenjem odgovarajuće isprave prilikom izdavanja gratis ulaznice.

  Radionice

  Radionice iz redovne ponude:
  Djeca: 15 kuna
  Odrasli: 25 kuna
  Obiteljska: 40 kuna

  Specijalizirane radionice: cijena se formira prema obimu i vrsti usluge.

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Stručna vodstva

  Stručna vodstva organiziraju se kroz stalni postav i povremene izložbe za grupe i pojedince.

  Na hrvatskom jeziku: 100 kuna
  Na engleskom jeziku: 150 kuna

  Informacije i najave na edukacija@emz.hr.

  Pristup

  Uz prethodnu najavu, pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti moguć je pokretnom rampom nagiba izvan standarda.